Taiter Oy
Myynti: 040 514 3719

Erävesuri Hukari

Hukari on erävesuri, väkipuukko, lyömäri, raskas veitsi...

Erävesuri Hukari

Kun risteytetään kirves ja puukko, saadaan jämäkkärakenteinen Hukari. Kesämökkiläisen ja eräretkeilijän ehdoton monitoimityökalu. On käyttöä myös rakentamisessa.

Hukarin painon ansiosta puiden karsinta ja veistotyöt sujuvat näppärästi. Kätevämpi kuin vesuri tai kirves.

Materiaalina hiiliteräs, ruostumattoman valmistus on lopetettu.

Hukari PartioWikissä

Hukari-videoita Youtubessa

2

3

4

Teknisiä tietoja

paino 0,5 kg

kokonaispituus 35 cm

terän pituus n 23 cm

terän paksuus 5 mm

läpikarkaistun terän voi teroittaa toistuvasti

teräsuojassa ilma-aukot ja vyölenkki

Hukari on palanen Suomen historiaa

Hukareita oli käytössä Ruotsi-Suomen armeijassa. Ase oli suomalaisten kehittämä ja mukanaan tuoma. Se oli lyömämiekan tapainen, mutta lyhyt ja hyväteräinen. Ruotsissa se kuuluu edelleenkin meriväen aseistukseen.

Monipuolinen hukari poikkesi miekasta ja tikarista, joiden käyttö oli yksipuolista. Se soveltui moniin eri käyttötarkoituksiin ja saavuttikin sen vuoksi suuren suosion. Hukarista kehkeytyi jokapäiväinen tarvekalu niin eränkäyntiin kuin kodin puhdetöihinkin.

Palatessaan sotatoimista kotitanhuville, otti moni talonpoika katkenneen miekan sotamuistoksi itselleen. Länsi- ja Pohjois-Suomessa hukari on ollut esikuvana leukulle ja monelle muulle isokokoiselle veitselle. Itä-Suomessa siitä on kehitetty vesurin eri muotoja.

Hukari

Hukari painaa puoli kiloa; se on työkalu, ei koriste-esine. Kuvassa hiiliteräksestä tehty tuote. » klikkaa kuva suuremmaksi